Hírek

2013.04.17. 21:05

Mit szabad a leolvasónak?

Székesfehérvár - A fogyasztásmérő óra leolvasása időnként nehézségekbe ütközik, például akkor, ha az ember nincs otthon. Bemehet-e az udvarba a leolvasó? - ez is kiderül történetünkből.

Zsigó Ferenc

Hasulyó László és felesége április 11-én munkából hazafelé buszoztak, s azt vették észre, hogy két kutyájuk keresztül-kasul futkos a kétszer két sávos Budai úton, az autósok fékeznek, kerülgetik őket. A házaspár a Nagyszombati úti megállóban leszállt a buszról, a férfi visszaszaladt, s nagy nehezen összeszedte a két elkószált ebet.

- Még jó, hogy volt rajtuk nyakörv, annál fogva vittem őket hazáig, Kisfaludra - mondta a férfi.

Senki ne gondolja, hogy Hasulyóék felelőtlen kutyatartók, ők annak rendje-módja szerint ráfordították a riglit a kapura, amikor reggel elmentek dolgozni.  Az E-on megbízottja ment be az udvarukra, hogy leolvassa a gázórát és a villanyórát, s a kutyák ekkor szöktek ki.

Hasulyóné  megkötötte kutyáit, amikor náluk jártunk. Ha nincsenek otthon, a kutyák az urak az udvaron (Fotó: Zsigó Ferenc)

- Történhetett volna tömeges baleset, vagy akár megharaphattak volna a kutyák valakit, de szerencsére semmi ilyesmire nem került sor, ennek ellenére másnap elmentem az E-on fehérvári ügyfélszolgálatára panaszt tenni - idézte fel a múlt hét pénteki történéseket Hasulyóné.  - Nem akarnám én, hogy megbüntessék a leolvasót, hiszen ő csak a munkáját igyekezett elvégezni, de  a történet tanulságai miatt éreztem úgy, hogy be kell jelenteni a dolgot.

Hasulyóék szerkesztőségünket is azért keresték meg, mert bárkivel megtörténhet az, ami velük megesett, s úgy gondolják, a nyilvánosság segíthet, hogy megelőzhető legyen a nagyobb baj.

- Ezentúl mindig  kulcsra zárom a kaput, az biztos - mondta tegnap az asszony, miután velünk együtt megismerte az ilyen helyzetre vonatkozó szabályokat. Megkeresésünkre az E-on szóvivője, Egyházi Nikoletta ugyanis a következőket tudatta velünk: - Általános érvényű szabály, hogy zárt ingatlanra (kulcsra zárt kerítés, kapu) nem mehetnek be leolvasóink. Ha az ingatlanon nincs kerítés, vagy a kapu nincs kulcsra zárva, akkor kollégáink sok esetben bemennek az udvarra, hiszen nagyon gyakori az, hogy ügyfeleink - mivel nem tudnak személyesen otthon lenni a leolvasás időpontjában -  így teszik lehetővé kollégáinknak a mérőhely leolvasását. A kollégák számára egyértelműen megfogalmazott szabály még, hogy olyan ingatlanra, ahol kutyák szabadon vannak, addig nem mehetnek be, amíg a tulajdonos a kutyákat meg nem köti. Mivel ebben az esetben leolvasó kollégánk hibázott, és nem tartotta be a vonatkozó előírásokat, ezért munkahelyi vezetője figyelmeztetésben részesítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!