Hírek

2013.07.12. 17:49

Hívogatott a krikett és a rugby is a sportdélutánon

Székesfehérvár – Kutyakiképzők, női futballozók, súlyemelők is bemutatkoztak pénteken a Civil Központ előtti téren.

Kajdi Erika

Bárki kipróbálhatta a birkózás, a közelharc, a krikett, illetve a rugby világát, aki ellátogatott ma a Fehérvári Civil Központ előtti térre. A rendezvény a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének bemutatójával kezdődött, ők a Hunyadi Mátyás halála utáni korszakot elevenítették fel. Rajtuk kívül jelen volt női futballal az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület, krikettel a Mozogj Kreatívan Sportegyesület, a Kutyaszerviz Kutyakiképző, Rekreációs és Sport Egyesület, a Fehérvári Rugby Club a Súlyemelés Szakosztályával közösen, s a Honvéd Szondi György Sport Egyesület is képviseltette magát birkózással, illetve közelharccal.


A programot a szombaton reggel kilenctől induló Egészségnaphoz kapcsolódóan szervezte meg a Fejér Megyei Civil Információs Centrum. Egészségünk megőrzése érdekében fontos a sportolás, így egy totó kitöltésével is kívánták ösztönözni a résztvevőket. A kérdések minden bemutatkozó sportághoz kapcsolódtak, így az tudott rájuk érdemben válaszolni, aki mindenhol járt. A kérdéseket megérte helyesen kitölteni, hiszen a jól válaszolók között kisorsoltak egy dedikált kosárlabdát, melyet Góbi Henrik, negyvenszeres magyar válogatott játékos írt alá.  A szervezők a  nyugodtabb elfoglaltságra vágyókra is gondoltak, ők az épület belsejében előadásokat hallgathattak, illetve ingyenes tornán, masszázson, fejbőr diagnosztikán vehettek részt.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!