Hírek

2013.08.27. 07:25

Hamis útlevéllel akarta igazolni magát egy egyiptomi férfi

A Készenléti Rendőrség munkatársai a Budapest- Bécs autóbuszjáraton fogtak el egy egyiptomi állampolgárt, akit Móron hallgattak ki.

feol.hu

A Készenléti Rendőrség Mélységi Ellenőrzési Osztályának járőrei augusztus 27-én délben, az M1-es autópályán egy autóbuszt állítottak meg, és az utasait igazoltatták. Az ellenőrzés során egy férfi vált gyanússá a rendőröknek, aki szlovák útlevéllel igazolta magát. Az intézkedés során a férfi ruházatát és csomagjait az egyenruhások átvizsgálták, és megtalálták a valódi – egyiptomi - okmányait.

Az elfogott személyt a Móri Rendőrkapitányságra állították előa járőrök, ahol közokirattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A gyanúsított vallomásában elmondta, hogy a debreceni menekülttábor lakója és onnan engedéllyel távozott Budapestre, ahol beszerezte a hamis útlevelet. Az útlevél mellett egy ismerősétől kapott még egy Budapest- Bécs autóbuszjegyet is, amivel Ausztriába szeretett volna utazni - közölte kedden a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!