Hírek

2013.10.25. 06:00

Az utak javítását kérték a maroshegyi fórumon

Székesfehérvár - A vasudvar nem, a közlekedés annál inkább hozzászólásra bíztatta a maroshegyi fórum résztvevőit.

Tribolt Lajos

A balatoni út mellett magán tulajdonú vasudvar létesült. Még az építés időszakában a környék lakói levélben aggályukat fejezték ki a jegyzőnek, illetve a képviselőjüknek. Brajer Éva éppen ezért levélben meghívta most őket és a vasudvar tulajdonosát, üzemeltetőjét. Kincses Zsolt Dávid hatósági főosztályvezető elmondta, hogy a vasudvar a szabályozási terveknek megfelel. A tevékenység nem engedélyköteles, csak bejelenteni kell. A cég ma már működik és azzal kapcsolatban nem merült fel probléma. Bíznak benne, hogy így marad. Ellenkező esetben a birtokvédelmi jogszabályok alapján van mód fellépni. Elhangzott, hogy a lakótelep felé nem járnak autók, s eddig már 100 facsemetét elültettek.

Valaki a magántulajdonú garázsaik előtti út rendbetételét kérte. Brajer Éva elmondta, hogy maroshegyen rengeteg út vár még rendbetételre. Először az időseket és gyermekeket érintő utakat rakják rendbe, utánna a nagy forgalmú, rosszállapotú utak jönnek és először a köztulajdonban lévők. Így most a Szilvamag utca következik, majd azután a Rádió utcában az óvoda és az idősek otthona közötti bekötő út.

Elmondta, szeretnék elérni, hogy a tervezett vasútfelújításba beleférjen a Székely utca rendbetétele. Nagyon hosszú út és rendezése a városrész közlekedése szempontjából fontos lenne. De azon kívül is sok utca van, amire költeni kellene, például a Lugosi utcában járda sincs. Volt, aki szóvátette, hogy a Mezei út, Úrhidai út kereszteződésében nagy gödör van, nehéz ki és befordulni. Bódisné ehhez csatlakozva azt tette szóvá, hogy az Orsovai utcából is nehéz kifordulni. A képviselő intézkedést igért.

Újvári Ferencné a Balatoni úti Pucok sörözőre panaszkodott. A hangos zenére, illetve a környéken a vendégek által okozott szennyre és szemétre. A hatósági főosztályvezető bejelentésnek vette a hozzászólást és megvizsgálják a körülményeket. Elmondta, hogy akár az üzlet nyitvatartása is korlátozható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!