Hírek

2013.10.16. 14:10

Börgönd évtizedes álma valóra válhat a bekötőút felújításával

Börgönd – Már a kétezres évek közepe óta kérik a börgöndiek a településre vezető út felújítását. Most a közgyűlés kiválasztotta a kivitelezőt.

Házi Péter

Régóta várták a börgöndiek, hogy végre biztonságossá váljon a településrészre vezető bekötőút. A régi út helyett most megfelelő minőségű, szélességű és így biztonságos út épülhet, ugyanis a székesfehérvári képviselő-testület szerdán kiválasztotta az út felújításának kivitelezőjét. A beruházás közel ötven millió forintos költségét a város önkormányzata vállalja fel, az út felújítása várhatóan december 15-éig befejeződik.

Az út állami kezelésben van, ezért sem igazán volt ráhatása a városi önkormányzatnak a felújításra. Most a rekonstrukcióval párhuzamosan folyamatban van az állami kezelésből városi fenntartásba kerülés, így a város lesz a kezelője az útnak. A jelenlegi helyett hat méter széles, rendezett padkákkal kiépített és megerősített burkolatú útszakasz készül.

Dienesné Fluck Györgyi, Börgönd önkormányzati képviselője egy álom megvalósulásaként értékelte a döntést: - 2006 óta vagyok a körzet képviselője, amelyhez Börgönd is tartozik. Régóta dolgozunk az ott élőkkel azért, hogy megvalósulhasson a bekötőút felújítása - mondta a képviselő, aki hozzátette, a börgöndiek öröme tavaszra lehet majd teljes, amikor a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. kivitelezésében egy lekanyarodósáv is épül a 62-es út felújításának keretében, ami tovább növeli a biztonságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!