Hírek

2013.10.16. 13:45

Új stratégia: pozitív példákkal a drog ellen

A Székesfehérvári Kábítószerügyi Fórum tartott ülést szerdán. A megbeszélésen szó volt többek között a nemrég elfogadott Nemzeti Drogstratégiáról is.

Sebestyén Lilla

Bruszki Mónika, a Nemzeti Drogmegelőzi Iroda főosztályvezetője tartott előadást az október 7-én elfogadott Nemzeti Drogstratégiáról, illetve az aktuális pályázati lehetőségekről ma.

- A most elfogadott stratégiának is három fő célja van: az egészségfejlesztés és a megelőzés, a kezelés és ellátás fejlesztése, illetve, a kínálat csökkentése. Azonban, az elődjétől eltérően a megelőzést és az egészségfejlesztés részét, ezúttal a pozitív mintára, azaz a nem fogyasztó fiatalok mintájára építik, illetve a család és a szülők megtartó erejére - mondta el Mónika, az ülés elején.

A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumoknak (KEF) az új stratégia irányelveit is figyelembe véve kell kialakítaniuk saját, helyi kábítószer-probléma kezelését célzó stratégiájukat és cselekvési tervüket, ahhoz, hogy eredményes anyagot nyújthassanak be a KEF-ek működési feltételeinek biztosítására kiírt pályázatra. Munkájukkal ugyanis 650 ezer forint támogatást kaphatnak, amelynek önrésze tíz százalék. A pályázat lejártának az ideje október 31-e.

Az ülés - amelyet Östör Annamária, a fórum alelnöke vezetett le - második napirendi pontjában a pályázat részleteit tárgyalták, illetve szó esett a Biztonságos szórakozóhelyek elnevezésű programról is, amely már csak egy anyagi forrásra vár. Bruszki Mónika az ülésen elárulta: ezt a munkát is be lehet adni egy másik pályázaton. A megbeszélésen a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia és a Székesfehérvári Kistérségi szociális Alapszolgáltatási Központ által tervezett szakmai konferenciáról is szó esett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!