Hírek

2013.10.21. 17:15

Kilométerek – kegyeletből

Székesfehérvár – Kosárlabdázott, teniszezett, focizott – egyszóval intenzíven sportolt a 16 éve elhunyt fehérvári testnevelő, akinek emlékére azóta minden évben futóprogramot rendeznek.

Kocsis Noémi

Az időjárás nem mindig volt kegyes a rendezvényhez, de hétfőn kifejezetten: szinte tavaszi langymelegben, napsütésben indultak neki kicsik és nagyok kora délután, hogy az idei, Kürti Csaba testnevelőtanár emlékére kiírt kegyeleti utcai futás, gyaloglás és nordic walkingozás távjait teljesítsék. A helyszínt a palotavárosi istván Király Általános Iskola környéke adta, ahol minden résztvevő egy minimumkört teljesíthetett a különböző számokban, időben eltolt indítással.

Viza Attila területi képviselő köszöntött és futott, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok pedig megnyitotta a rendezvényt. Futottak a megyei alsós és felsős általános iskolásai, a középiskolás korosztály és nyomukban a seniorok, nyugdíjasok, s persze az aktívkorúak is. Az egy kör a közelgő ünnephez szimbolikusan kapcsolódott: 1956 méter volt... A kegyeleti futáson nézőként részt vett özvegy Kürti Csabáné lapunknak elmondta, férje iskolai testnevelő munkája mellett aktívan és rendszeresen kosárlabdázott, járt teniszezni és focizni is, noha a futás nem tartozott sportkedvtelései közé. Az, hogy évről-évre többen futnak, életben tartja a tanár és a sportember emlékét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!