Hírek

2013.10.10. 16:18

Könyvtárat nyitottak Sárkesziben

Sárkeszi - Minden külsőséget mellőzve, ma délután új könyvtárat nyitottak a hatszáz lelkes kis faluban. Könyvbarát felnőttek és gyerekek vették birtokba „az szellemnek házát”.

V. Varga József

Köszöntőjében Farkas Gyuláné polgármester asszony és Márky Balázs, a megyei könyvtár osztályvezetője az olvasás fontosságát ecsetelte. Az országos könyvtári napok jó alkalmat nyújtottak ahhoz, hogy éppen a héten nyissák meg a régi-új könyvtárat a település központjában. Amint elhangzott: a könyvtárellátási szolgáltató rendszer a falvak, kistelepülések lakói számára közvetíti a hazai könyvtári rendszer egésze által nyújtott szolgáltatásokat. A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár harminchat Fejér megyei településsel áll ily módon kapcsolatban.

Domjánné Szántó Éva könyvtáros Angelikának (b) és Katának mutatja az új könyveket (Fotó: V. Varga József)

Domjánné Szántó Éva, társadalmi megbízatású könyvtáros nagy gonddal jegyezte be az új könyvtár első olvasóját. Boncz Józsefné Gizike, ha csak pillanatokkal is, de megelőzte a könyvtáros nő tízéves lányát, Domján Katát. Őket követte harmadikként a nyolcadik osztályos Csizik Angelika. Tuboly Lajosné Éva ugyan még nem iratkozott be, de úgy mondta: ami késik, nem múlik. Unokájának elsőként a Játékok nagykönyvét kölcsönzi majd ki.

A fehérvári könyvtárosok, Iszak Ferencné, Halmos Marianna és Varga Éva sokat segítettek az új könyvtár létrehozásában. Iszakné Gabi egy rögtönzött könyvbemutatót is tartott a kis könyvtár új szerzeményeiből. A falu első embere, Farkasné Marika örömmel újságolta a szépszámú megjelent előtt, hogy kezdésként az új könyvekre 48 ezer forint jutott, továbbá az év végéig három könyves rendezvényre futja majd az új könyvtári rendszernek köszönhetően a költségvetésből, jövőre pedig 27 ezer forintot fordíthatnak folyóiratok vásárlására is.

A könyvtár ajtajára új tábla került: nyitva kedden és csütörtökön 14-től 16 óráig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!