Hírek

2013.10.15. 15:30

Túra az éj leple alatt

Hatodik alkalommal rendezték meg a Csillagok Nyomában elnevezést viselő éjszakai túrát október 12-én, szombaton a Sóstói tanösvényen.

Sebestyén Lilla

A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Gaja Környezetvédelmi Egyesület szervezésében rendeztek éjszakai túrát, a sóstói tanösvényen.

A Csillagok Nyomában címet viselő éjszakai kalandon két kategóriában indulhattak el a diákok. Az egyikben a 10-14 évesek, a második kategóriába a 15-18 éves tanulók jelentkezhettek. Végül 18 csapat – hét általános iskolás és tizenegy középiskolás – járta be a közel öt kilométeres távot.

Varga Gábor, a Gaja Környezetvédelmi Egyesület elnöke beszél a diákoknak a fenntartható fejlődésről a túra egyik állomásán (Fotó: Csorvási Róbert)

A túra állomásain a diákoknak különböző feladatokat kellett megoldani, így például távcsővel, vagy akár szabad szemmel beazonosítani a csillagképeket, különböző állatokat és növényeket felismerni az éj leple alatt, és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tudásukat is bizonyítaniuk kellett.

Azonban a feladatok mellett – a közel két órás túra során – maradt idő a fejtágításra is: a jelenlévők megismerkedhettek a digitális képalkotás lehetőségeivel.

– Remek időt fogtunk ki, és a diákok egytől-egyig nagyon ügyesek voltak. A célban minden csapat kapott emléklapot, illetve egy ajándékcsomagot a Gaja Környezetvédelmi Egyesület jóvoltából. A túra végén még egy kis jó hangulatú eszem-iszomra is sor került, hiába csak tea és hidegélelem volt a menü, nagyon élveztük – mondta el Csorvási Róbert, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség ifjúsági felelőse.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!