Hírek

2013.11.30. 20:54

Átadták a 2013-as év Fejér Megyei Príma Díjait

Székesfehérvár – A tizenegy évvel korábbi országos kezdetek után idén, a Szent István Emlékévben nyolcadik alkalommal adták át a megyei Príma díjakat.

Tihanyi Tamás

Varga István Attila, a Vállalkozók Országos Szövetségének megyei elnöke köszöntötte elsőként a 2013-as Fejér Megyei Príma Díj jelöltjeit szombaton este a Szent István Művelődési Házban. A vendégek között politikusok, vállalkozók, korábbi évek díjazottjai is szép számmal voltak. Bevezetőként elhangzott: fontos, hogy meg tudjuk valósítani az álmainkat, és ehhez elsősorban magunkra kell számítanunk.



A megjelenteket köszöntötte Törő Gábor, a megyei közgyűlés elnöke is, majd a város nevében elismerést adtak át a német testvérváros tűzoltóparancsnokának. A megyei díj jelöltje volt idén Sütő Petre Rozália (képzőművészet), Nagy Judit, Szabadszínház (színház és filmművészet), Chernel István Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (oktatás és köznevelés), Adorján Viktor, Gárdonyi Géza Művelődési Ház (népművészet és közművelődés), Alba Fehérvár kosárlabda csapat (sport), Csitáry-Hoch Tamás (irodalom), Kocs Mihály (tudomány), Ujvári Sándor (tudomány), Szabó Imre (építészet) és Tárnok Ákos (zeneművészet). Ezután vállalkozói elismeréseket adtak át az arra érdemes cégvezetőknek, majd azokat a rendőröket, tűzoltókat, mentősöket, katasztrófavédelmis szakembereket szólították a színpadra, akik a közügyekben tettek többet, mint ami a mindennapokban megszokott. (A Média-díjat Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója és a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője, Elekes András kapta.)

A 2013-as évben a legtöbb szavazatot Csitáry-Hoch Tamás kapta, akinek Sipos Imre közművelődésért felelős helyettes államtitkár adta át az egyik közönségdíjat. (Idén három jelölt között csak nagyon kevés szavazat döntött, ezért három közönségdíjat is átadtak.) A második elismert a különdíjasok kategóriájában Sütő Petre Rozália, a harmadik pedig Nagy Judit lett. Takács Ildikó, Demján Sándor alapítványának egyik munkatársa adta át az idei első Fejér Megyei Príma Díjat, és az azzal járó egymillió forintot Kocs Mihály állatorvosnak, aki a kisállattenyésztésben szerzett tapasztalatait a humán egészségügyben, a mozgásszervi betegségek kezelésében kamatoztatta.

Az idei második fődíjat az Alba Fehérvár kosárlabda csapata érdemelte ki, az elismerést Halm Roland vette át. Az együttes ebben az évben díjak sorát nyerte el és győzelmek sorozatával öregbítette tovább a város hírnevét a sportszerető közvélemény előtt. A Szent István Emlékév harmadik megyei fődíját és az egymillió forintos csekket Ujvári Sándor fizikatanár, az Eötvös Lóránt Fizikai Társulat megyei elnöke kapta, aki kiemelte, kollégáival és tanártársaival együtt érte el eredményeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!