Hírek

2013.11.21. 22:10

Sokan tesznek a gyermekekért

Hivatás, életforma, ha az árva, bajba jutott gyermekekért kell dolgozni. S akik ezt vállalják, nagy szívvel teszik.

Miskei Anita

A gyermeki jogok világnapja alkalmából a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok rendezvénysorozat keretében a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója csütörtök délután Gyermekekért Díjjal jutalmazta többek között a Fejér Megyei Hírlapot, a Fehérvár Televíziót, a Katolikus Rádiót, valamint a Vörösmarty Rádiót is.

Évekkel ezelőtt alapították a díjat azzal a céllal, hogy növeljék azok erkölcsi megbecsülésért, akik az árva, család nélküli, bajba jutott gyermekeknek segítenek.

Deresné Tanárki Mária igazgató (képünk jobb oldalán, Elekes András főszerkesztő mellett és Mátrahalmi Tibor (b) a kitüntetett médiumok – Fejér Megyei Hírlap, a Vörösmarty Rádió, a Fehérvár Televízió és a Katolikus Rádió – képviselőivel (Fotó: Koppán Viktor)

Deresné Tanárki Mária igazgató kiemelte, van, aki kétkezi munkával, pénzzel, élelmiszer, ruha vagy éppen játékadománnyal segít. Az idei évben a szakmai díjat Farkas Zsuzsannának, az intézmény igazgatóhelyettesének adták át. Valamint megosztva a megbecsülést, megköszönte a munkáját a Fejér Megyei Hírlap, a Vörösmarty Rádió, a Fehérvár Televízió és a Katolikus Rádió munkatársainak is. Elismerésben részesítették Francesco Prettot, azt az olasz segítőt, aki évek óta megjelenik Fejér megyében az itáliai adományokkal.

Az emlékplakett készítőit Szakáll Antalt és Jakab János is elismerő szavakkal méltattáki, hisz Szakáll Antal, azaz Tóni bácsi neve mára összeforr a dégi gyermekotthonnal. Kis lakói mindannyian ismerik a művészt. Deresné Tanárki Mária elmondta a Köfém Művelődési Házban rendezett ünnepségen, sokat köszönhetnek az adományozóknak, hisz a gyermekek fejlődéséhez járulnak hozzá, népszerűsítik a nevelői hálózatot, s az önálló életre is felkészítik ezeket a gyermekeket. Mindezt sokan önzetlenül, évek óta teszik, ahogy az intézmény dolgozói is, akik számára ez nem munka, hanem életforma, egy nagy család élete ez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!