Hírek

2013.12.18. 11:50

Átalakuló segélyek

Székesfehérvár - A szociális törvény módosulása alapján a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás és az átmeneti segély jogcímei, valamint a temetési segély integrált ellátásként önkormányzati segéllyé, illetve szociális védelmi támogatássá alakulnak.

Házi Péter

Mint Kincses Zsolt Dávid, a polgármesteri hivatal hatósági főosztályának vezetője elmondta, a változástól azt remélik, az ügyfelek számára is könnyebben érthető lesz a támogatási struktúra és a kérelmek beadása is egyszerűbbé válik. A rendeletbe beépítették az egyedül élő nyugdíjasok nagyobb támogatását: a nyugdíjminimum 300 százalékától lehet például temetéshez i segélyt kérni, összege 30 ezer forint. Két új támogatási forma is lesz, a nyugdíjasok 15 százalékos támogatást kaphatnak elektromoped vásárlására, a szenvedélybetegek felépülésének segítésére a terápia miatti utazáshoz 100 százalékos támogatás kérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!