Hírek

2016.01.11. 20:12

Ismét várják a padok a régieket - Nagyszabású öregdiák találkozót szervez az idén 140 éves Teleki gimnázium

Székesfehérvár - Nagyszabású találkozót szervez öregdiákjai részére a Teleki Gimnázium február 6-án. A pontos program kialakításához kérik: minél többen regisztráljanak előzetesen.

B. Kiss László

Az idei a 140. tanév a fehérvári Teleki gimnáziumban. A jubileum alkalmával több nagyszabású rendezvényt is szerveznek. A soron következőt február 6-án, szombaton tartják. A nyitott Teleki című öregdiák találkozó 8 óra 45-kor kiállításmegnyitóval kezdődik. Ezt követően rendhagyó órák következnek délig. Az órák megtartására az intézmény 15 egykori és jelenlegi tanárát kérték fel - tudtuk meg Kis-Boda Ferenc igazgatóhelyettestől. 12 és 15 óra között különböző találkozókra kerítenek sort. Külön randevúra várják például az egykori kórustagokat, az iskola sportolóit, a telekis párokat vagy éppen a valamikori diákigazgatókat, illetve királyjelölteket.

Kis-Boda Ferenc a Teleki gimnázium patinás épülete előtt. Fotó: B. Kiss László

A napot gálaműsor zárja, ahol az iskola mai és egykori diákjai egyaránt fellépnek. Valamennyi programnak a Teleki patinás épülete ad majd helyet. A februári öregdiák találkozó, illetve a többi rendezvény pontos és részletes programjáról, az iskola honlapjáról és az egyik közösségi portálon létrehozott, Teleki 140 elnevezésű profilon lehet tájékozódni. Ez utóbbi adminisztrátora Kis-Boda Ferenc tanár úr. Mivel a rendhagyó órák résztvevőinek létszáma limitált, és a többi program összehangolásához, elhelyezéséhez is jó lenne tudni, hogy várhatóan miként alakul a résztvevők létszáma, a szervezők kérik, hogy lehetőleg minél többen regisztráljanak előzetesen. A Kis-Boda Ferenc által, a közösségi portálon nyáron elindított profilon egyébként nem csak a fent említett praktikus információk találhatók meg, de számos más is: beszámolók, videók az évközi egyéb eseményekről, valamint számos régi, érdekes dokumentum is. Például korabeli fotók, az egykori iskolaújság egy példánya vagy éppen egykori érettségi tablók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!