Hírek

2016.03.24. 08:34

Kigyulladt a tordasi csárda (frissítve)

Címkék#tűzeset

Tordas – Kora reggel érkezett a riasztás a tűzoltóságra, hogy a tordasi csárda nádfedeles tetőszerkezete ég.

S. Töttő Rita

Azonnal kiérkeztek a helyszínre a váli, pusztaszabolcsi tűzoltók, akik megállapították, hogy az erős szél miatt emelni kell a riasztási fokozatot – árulta el a helyszínen a feol.hu-nak Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

A lánglovagokhoz még csatlakoztak érdi és budapesti tűzoltók is, akik tizenegy-tizenkét vízsugárral kezdték el oltani a tetőt, amely teljes terjedelmében ég. – Még hosszú órák kérdése, mire eloltják a tüzet a kollégáim – tette hozzá a sajtóreferens. Az égő csárda már a település határában is látszódik, a hozzá vezető földutat a rendőrség lezárta.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, a kiérkező mentőknek csak néhány enyhe füstmérgezéses esetet kellett megvizsgálniuk. Arról még nincsenek információk, hogy miért gyulladhatott ki a tető, a tulajdonos nem nyilatkozott.

A tűz keletkezési körülményeit a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében fogja tisztázni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!