Hírek

2016.06.03. 14:22

Mit tegyünk, ha megéhezünk a főétkezések között? - mínuszos nassok

Sokaknak a főétkezések közötti nassolás a mumus, ami lehetetlenné teszi az egészséges életmód követését. Az igazi persze az lenne, ha csak akkor enne az ember, amikor a szervezetének szüksége van rá, de a szokások megváltoztatása nem megy könnyen. Ezért jöhet jól az olyan ötlet, ami engedi a „bűnözést”, mégsem egészségtelen.

S. Töttő Rita

Nem mindig akkor eszik az ember, ha éhes. Az unalom, a szomorúság, a boldogság és a megszokás egyaránt a hűtőhöz hajthat bárkit, éppen ezért első körben nem a tiltás az, ami segíthet leszokni a felesleges rágcsálásról. Olyan ételeket kerestem, amelyek eltelítenek, de kalóriatartalmuk nem megterhelő. Vannak például az úgynevezett „mínuszos" ételek, amelyek állítólag, nem hogy nem hizlalnak, de még fogyasztanak is, mivel a szervezet nagyobb energiát fordít a feldolgozásukra, mint amennyi kalóriát maguk az ételek tartalmaznak. Az első ilyen, aminek éppen szezonja is van, az eper. Az uborka szintén ebbe a kategóriába tartozik, éppen ezért az sem baj, ha főétkezés mellé nagy mennyiségű uborkasalátát teszünk, ami eltelít, és így kevesebbet eszünk másból.... A spárga szintén alacsony kalóriatartalmú és isteni párolt finomságokat lehet belőle készíteni, amivel órákra elcsendesíthetjük a korgó gyomrot. Hasonlóan jól járhatunk a brokkolival, mangóval, málnával, spenóttal vagy az áfonyával, ananásszal és a zellerrel is.

A legtöbben csomagolt édességekhez fordulnak két főétkezés között, pedig van jobb megoldás

Persze van az úgy, hogy nem zöldségre-gyümölcsre vágyna az ember – ilyenkor lehet elővenni a korpát és a zabot, illetve az abból készült gabonapelyheket, ami zsírmentes tejjel meglocsolva kiváló étvágycsökkentő. Varázslat nem létezik, ezt azért nem árt tudni: igazán akkor járunk jól, ha szép lassan rászoktatjuk a szervezetünket arra, hogy akkor jelezzen, amikor éhes. Ezt úgy érhetjük el, ha eltüntetjük a lakásból a felesleges nasit: chipszeket, rágcsákat, fagyikat, amelyek csak felesleges bosszúságot és kilókat okoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!