Hírek

2017.01.13. 19:20

Vetélkedő 'A mi kincsesládánk' címmel

Székesfehérvár - Ercsi, illetve székesfehérvári csapat szerezte meg az első helyet A mi kincsesládánk című vetélkedőn.

B. Kiss László

Összesen 18 csapat vett részt A mi kincsesládánk címmel megrendezett vetélkedő csütörtöki döntőjében. A kétfordulós megmérettetést a Fejér Megyei Önkormányzat a Fejér Megyei Értéktár Bizottsággal közösen rendezte, célja az volt, hogy felhívja a megye felsőtagozatosainak, valamint középiskolásainak a figyelmét a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának fontosságára.

A vetélkedő első fordulójában online tesztet kellett megoldaniuk a benevezett csapatoknak, a kormányhivatal Réztermében rendezett döntőn pedig játékos vetélkedő keretében adtak számot felkészültségükről a csapatok.

A díjkiosztás. A vetélkedő révén is minél több fiatalt szeretnének bevonni az értékőri munkába Fotó: Megyei Önkormányzat

A döntőre a megye minden részéből - Dunaújvárosból, Székesfehérvárról, Pusztaszabolcsról, Ercsiből, Zámolyról, Agárdról, Csórról, Sárbogárdról - érkeztek felsős, illetve középiskolás diákok. A versenyt korosztályonként rendezték, délelőtt az általános iskolások, délután a középiskolások csapatai vetélkedtek egymással.

A produkciókat háromfős zsűri - Balog Gábor, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság elnöke, Balogh Zoltán, a Fejér Megyei Értéktár Bizottság tagja, megyei képviselők, valamint Máhr Zoltán, a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodájának munkatársa - értékelte.

A mi kincsesládánk vetélkedőn a felsősök mezőnyében az Ercsi Eötvös József Általános Iskola csapata - Baczakó Petra, Hodula Laura, Kovács Petra, Elcsics Krisztián - végzett az első helyen.

A középiskolások közül pedig a Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium - Rudolf Rebeka, Orova Gréta, Huszár Olívia, Nyevrikel Márta alkotta - csapata állhatott a képzeletbeli dobogó felső fokára. A felsősöknél a második helyen az agárdi Chernel, a harmadik helyen az ercsi Eötvös iskola csapata végzett.

A középiskolások közül ugyancsak kollégista csapat, illetve a sárbogárdi Petőfi gimnázium diákjai szerezték meg a második, illetve a harmadik helyezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!