Hírek

2017.09.04. 18:55

Helikopterrel a parlagfű ellen

SZÉKESFEHÉRVÁR Az egész megyére kiterjedő helikopteres felderítés segíti a parlagfüves területek feltérképezését. Az elmúlt években a korábbihoz képest kevésbé volt fertőzött a megye.

FMH

Megkezdték hétfőn a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai a parlagfüves területek helikopteres felderítését is, a gépjárműves területbejárások mellett. A légi felderítés során a megye teljes területét ellenőrzik a szakemberek.

A földhasználók, földtulajdonosok, és a gazdálkodó szervezetek feladata minden év július 1-je után a parlagfű virágbimbó kialakulásának megakadályozása. Nagyon fontos, hogy ezt az állapotot fenn kell tartaniuk a tenyészidőszak végéig. Az elmúlt évi felderítések során a megye parlagfű fertőzöttsége a korábbiaknál kedvezőbb képet mutatott.

A szakemberek bíznak a földhasználók hozzáállásában, és abban, hogy ez a tendencia az elmúlt időszakban lehullott csapadék ellenére is fennmarad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!