Puskás Akadémia

2 órája

Jól kezdtek az utánpótlás csapatok

Ötből négy korosztály győzelemmel kezdte az új idényt a Puskás Akadémia utánpótlásában.

Szabó Róbert

A Puskás Akadémia FC U14-es csapata hazai pályán győzte le a Vasas Kubala Akadémiát

Fotó: puskasakademia.hu

Négy győzelemmel és egy vereséggel rajtoltak el a Puskás Akadémia FC férfi utánpótlás korosztályai az új idény első  fordulójában. A sikerek közül kettő is az MTK otthonában történt, az U19-esek 3-1-re, míg az U17-esek 2-1-re diadalmaskodtak. Mellettük az U14-es korosztály indított győzelemmel, a Vasas Kubala Akadémiát látták vendégül és győzték le 2-1-re, míg az U16-es együttes 4-2-re nyert az Illés Akadémia ellen. A start az U15-ösöknek nem sikerült annyira jóra, az ETO FC Győr ellen kaptak ki 1-3-ra hazai pályán.

Férfi U19-es labdarúgó-bajnokság, 1. forduló
MTK Budapest–Puskás Akadémia 1–3 (1–1)

Puskás: Bozó – Szűcs Sz., Cserkuti, Horváth K:, Miskolczi, Magyarics, Varga Zs., Mészáros B., Zahorán D., Lahuncov, Ásványi D. Csere: Nagy G., Oláh O., Szekeres V., Lukács V., Shnaider.

Gól: Miskolczi, Zahorán D, Varga Zs.

Férfi U17-es labdarúgó-bajnokság, 1. forduló
MTK Budapest–Puskás Akadémia 1–2 (1–1)
Puskás: Orosz J. – Budai A., Pfajfer, Kőfalvi, Ratkai, Kőszegi-Hoffmann, Szűcs D., Fecso, Serbin, Husztej, Vajagic. Csere: Sántha, Gecse, Kondás, Balázs B.
Gól: Budai A., Pfajfer
„Nagy melegben játszottuk a mérkőzést, ami mindkét csapat teljesítményén meglátszott. Az első húsz perc után feljavult a védekezésünk, sokkal tisztábbak lettek a szerepek, s ezáltal hatékonyabbá is váltunk. Onnantól kezdve sokkal inkább a mi akaratunk érvényesült, de a játékunk akadozott, ezen a téren még sokat kell fejlődnünk, de sok labdát szereztünk és erővel is jobban bírtuk az ellenfélnél, ami döntőnek bizonyult" – nyilatkozta Kiss Márton vezetőedző a puskasakademia.hu-nak.

Férfi U16-os labdarúgó-bajnokság, 1. forduló
Illés Akadémia–Puskás Akadémia 2–4 (1–4)

Puskás: Almási – Németh-Hám, Beder, Horváth V.,Görög V., Jancsó, Nica, Somfalvi Ba., Grisnik, Erdei Zs., Finta. Csere: Szabó Cs., Ölbei, Németh K., Pálmai.

Gól: Görög V., Németh-Hám, Horváth V., Somfalvi Ba.

„Érdekes találkozó volt, hiszenrögtön az első percben az ellenfelünk szerzett vezetést tizenegyesből. Nagyon tetszett, hogy ezután ritmust tudtunk váltani, és úgy rúgtunk négy gólt az első félidőben, hogy még többet is szerezhettünk volna. Nagyon jól mentünk át védekezésből támadásba, jók voltak a mélységi beindulásaink, magas tempóban és minőségben játszottunk. Sajnos azt is hozzá kell tennem, hogy a második félidei játékunk értékelhetetlen. Óriási visszaesés történt, ennek keressük az okait. Hatalmas különbség volt a két félidő között, ha a játékosaink fejlődni akarnak, ilyesmit nem engedhetünk meg magunknak” – nyilatkozta Arany Dávid vezetőedző a puskasakademia.hu-nak.

Férfi U15-ös labdarúgó-bajnokság, 1. forduló
Puskás Akadémia–ETO FC Győr 1–3 (1–1)
Puskás: Berényi – Horváth Á., Erdős E., Varga L., Erdei M., Tóth-Ludvai, Mester, Gulyás B., Gulyás H., Erdei K., Mészáros B. Csere: Csákvári, Kovács Á., Berze.
Gól: Mester
„Szerettük volna jól kezdeni a szezont, de sajnos ez ma nem sikerült. Amíg mezőnyben tudtunk fölényt kialakítani, addig a kapu előtt rendkívül határozatlanok voltunk, számtalan lehetőségünkből nem tudtunk előnybe kerülni. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, ellenfelünk meg is büntetett érte, így pont nélkül maradtunk. A Győrnek gratulálunk, mi pedig tanulunk a hibáinkból” – nyilatkozta Lednitzky András vezetőedző a puskasakademia.hu-nak.

Férfi U14-es labdarúgó-bajnokság, 1.forduló
Puskás Akadémia–Vasas Kubala Akadémia 2–1 (1–1)

Puskás: Bohon – Matkaicsek, Kocsis D., Rozgonyi, Speier, Farkas M., Pancza, Kurucz M., Bányai M., Nagy Sz., Lauer. Csere: Pizúr, Tihanyi, Juhász L., Gál A.

Gól: Bányai (2)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában