Hírek

2016.12.23. 18:25

Messziről is jól láthatóak a világító táblák

Székesfehérvár - Igazán jó megoldás született a Várkörút és a Mátyás király körút kereszteződésében - könnyebbség az autósoknak.

S. Töttő Rita

Amikor évekig, évtizedekig autózik valaki egy megszokott útvonalon, nehéz átváltania, ha megváltoznak a szabályok. Így van ez akkor is, amikor a párhuzamos sávokból csak bizonyos irányokba lehet továbbhajtani egy kereszteződésben.

A Várkörút és a Mátyás király körút lámpás kereszteződésében most innovatív, mindenki számára érthető és tiszta megoldás született arra, hogy ki melyik sávból merre haladhat tovább.

Már messziről láthatóak az új irányjelző táblák a Várkörúton Fotó: Molnár Artúr

Távolról is jól látható, intelligens , világító, nagyméretű táblák mutatják a közlekedési lámpák felett az irányt, amerre az autósok továbbhaladhatnak abból a sávból, amelyikbe besoroltak. Így megelőzhetőek az olyan, akár balesetet is eredményezhető esetek, amikor valaki az utolsó pillanatban jön rá, hogy számára nem megfelelő sávban halad.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!