Jégkorong

2010.09.24. 08:48

Sapa-Vienna: kell az önbizalom!

Székesfehérvár - Pénteken este 19.15-kor az EBEL 5. fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Vienna Capitalst fogadja. Jelenleg mindkettejüknek ugyanannyi pontja van.

Bobory Balázs

Hosszú-hosszú ideig, egészen pontosan 13 mérkőzésen keresztül a fehérvári hokicsapat képtelen volt legyőzni a bécsieket az EBEL-ben. Tavaly megtört a jég, sőt, a rájátszás első mérkőzésén, az osztrák fővárosban is nyerni tudott a Sapa, úgyhogy semmilyen oka nincs annak, hogy a kék-fehérek kishitűen lépjenek jégre a ma esti mérkőzésen. Annál is inkább, mert a Vienna pontosan ugyanúgy kapta el a rajtot, mint a Sapa.
- Minden rendben volt a heti edzésmunkával a Zágráb elleni győzelem után, de korábban sem éreztem bármilyen problémát, csak balul sültek el a dolgok az első három fordulóban - kezdte Énekes Lajos, a fehérváriak másodedzője. - A Medvescsak ellen már fegyelmezetten hokiztunk, csapatként működtünk a jégen, de hozzátenném:  még mindig akadtak hibáink. Azt hiszem, hogy  a bécsiek ellen tovább javulhatunk, és akkor eredményesen vonulunk le a pályáról. Tudjuk, hogy a Capitals fiatalításba kezdett nyáron, de tisztában kell lennünk azzal: még mindig nagyon veszélyes alakulat Kevin Gaudet együttese, elég, ha csak a kanadai csatárukra, Francois Fortier-re gondolunk, aki az előző fordulóban egymaga négy gólt ütött az Acroni Jesenice ellen. Jó hír: Tommi Satosaari már olyan állapotba került térdsérülése után, hogy leülhet a kispadra Hetényi mögé. Az összeállításban egyéb változás nem lesz, ugyanúgy kezdünk, mint a Medvescsak ellen.
A Sapára egyébként ezen a hét végén nem csak a mai, fontos összecsapás vár, hiszen vasárnap az Liwest Black Wings Linz vendége lesz Ulf Weinstock legénysége. Érdekesség, hogy a Duna-partiak szintén két ponttal állnak jelenleg a tabellán.

A jégkorong Mol Ligában zajlik a nagyüzem. A kedden még szabadnapos DAB.Docler ma este 18 órától a Steaua Rangerst fogadja saját csarnokában. Mondani sem kell: a dunaújvárosiak a mérkőzés esélyesei, remélhetőleg nem éri kellemetlen meglepetés J. P. MacCallum alakulatát. A Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata már tegnap elutazott Erdélybe, mivel ma a Brassó fogadja őket, vasárnap pedig a listavezető HSC Csíkszereda lesz a  házigazda. A pontszerzés nagy bravúr lenne.

A farmcsapat Erdélyben játszik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!