Kézilabda

2015.04.22. 14:09

Kézilabdás diákolimpia: Telekisek sikere

Gárdony - A tóparton rendezték négy csapat részvételével a kézilabdás diákolimpia megyei döntőjét, a III. korcsoportban.

Horog László

A 2002-es születésű, illetve fiatalabb lányok megyei döntőjében a telekisek, a csákváriak, a gárdonyiak és a dunaújvárosi Vasvári diákjai voltak érdekeltek. A Teleki Blanka Általános Iskola magabiztosan verte a Gárdonyi Általános Iskolát 23-14-re, majd a másik ág győztesével, a Dunaújvárosi Vasvári Általános Iskola diákjaival találkozott a döntőben. Az újvárosiak előzőleg 22-15-re verték a csákváriakat. A döntő tétje nem pusztán az első hely megszerzése, az országos elődöntőbe jutás is volt. A Négele Zalán edző által irányított Teleki 20-12-re győzte le újvárosi ellenfelét. A győzelem történelmi siker és eredmény az iskola életében, korábban kézilabdában soha nem jutottak országos elődöntőbe. A csapat összes tagja a Fehérvár KC igazolt versenyzője.

A Teleki Blanka Általános Iskola nyerte a megyei kézis döntőt. Fotó: a szerző

A megyei döntőn a 3. helyen végzett az újvárosiak ellen 24-17 nyertes csákvári iskola csapata, melynek gerincét az FKC csákvári fiókcsapatának kézilabdázói adták. A csapat edzője Horváth Zalán.

Az országos elődöntő májusban Székesfehérváron, a Köfém Sportcsarnokban kerül megrendezésre, amelyen a győztes kivívja a részvétel jogát az egri, országos döntőre.

A megyei fináléban élen végző Teleki Blanka Általános Iskola csapatának tagjai a következők: Peresztegi Nagy Lilla, Cseke Anna, Mandel Hanna, Mezősi Vanda, Balássi Lily, Flatsker Fanni, Mihály Klaudia, Balogh Babett, Márkus Orsolya, Fekete Natália, Klíma Dominika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!