Kulcs

2015.02.02. 16:25

Falustratégiát dolgoznak ki Kulcson

Címkék#Fe#Kulcs

Kulcs - Az októberi választásokkal lezártak egy korszakot a kulcsiak. Az új képviselőtestület tagjai nagyon bíznak abban, hogy összefogással és szakértelemmel egységessé és fejlődővé kovácsolhatják a települést.

Körmendi Erzsébet

Kulcs polgármestere, Jobb Gyula örül, hogy a község lakói figyelik az önkormányzati munkát, bíznak az elöljárókban, és civilként sokan tevékenyen is kiveszik a részüket a tennivalókból. A legutóbbi testületi ülésen például 30 érdeklődő vett részt, amire korábban soha nem volt példa. A múlt év a várakozás időszak volt, a választások előtti hónapokban lehetett leginkább érzékelni, hogy a lakók változásokat szeretnének a településen.

A csatornaberuházás előkészítése korábban lezárult, ám a kivitelezést sajnos nem tudták elkezdeni tavaly.

- Az újonnan választott képviselőtestületi és bizottsági tagok sokat dolgoztak az elmúlt három hónapban a csatornázás újragondolásán. Községi szinten is felmérték a legfontosabb feladatokat, teendőket, hogy rangsorolni tudjunk a fontosság és az anyagi lehetőségek függvényében - mondja Jobb Gyula. Majd azzal folytatja, hogy falustratégiát dolgoznak ki az elkövetkező időszakban. Több csoportban tartanak összejövetelt, ahova azokat hívják meg, akik akarnak és tudnak is tenni Kulcsért, meghatározni a jó és megvalósítható célokat. Közben természetesen kezelik az éppen aktuális tennivalókat.

A Kulcs a szívedhez jótékonysági akció is bizonyította a településen élők összefogását, segítő szándékát. Fejes Brigitta és kislánya Veronika örömmel fogadta a karácsonyi ajándékokat

Muszáj, mert a természet nagy úr Kulcson is, és egyáltalán nincs tekintettel tervekre, célokra: ismét megmozdult a partoldal, ezúttal a hajóállomás fölötti területen kerültek veszélybe az ingatlanok, a virághegyi részen, a Nefelejcs és Orgona utcában pedig a belvíztől szenvednek újra az ingatlantulajdonosok olyannyira, hogy átmenetileg talán az otthonukat is el kell hagyniuk.

Jobb Gyula polgármester szerint törekednek arra, hogy összekovácsolják a kulcsiakat

A polgármester szerint mindkét területen komoly feladataik vannak és lesznek. Azért lobbizik, hogy a kormány kezelje kiemelten és egységesen Kulcson a belvíz, a csatornázási és partfalstabilizálási tennivalókat.

Ami viszont örömhír: kiválóak a község intézményei. A gyermeklétszám folyamatosan emelkedik, az iskolában már az épület bővítésén, tetőterének beépítésén kell gondolkodniuk. Az óvoda tavaly volt 35 éves, pedagógus csapata kiváló, ott is az épülettel vannak gondok: ki kellene cserélni a tetőszerkezetét, mert nagy esőzéskor beázik.

- Nem tudtam mire vállalkozom, de összességében nagyon jók a választások óta eltel három hónap tapasztalatai. Úgy érzem, a kulcsiak igénylik, hogy összekovácsolódjon a falu, ami még jobb munkára serkent engem és a képviselőtestületetet is - tette hozzá Jobb Gyula polgármester.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!