Külföld

2009.11.13. 16:39

Bolíviai kommandósakció: Santa Cruz-i vezetők álltak a terrorista ügy mögött?

A bolíviai parlamenti bizottság kormánypárti tagjai elfogadták saját összefoglaló jelentésüket, amely szerint szakadár Santa Cruz-i politikai és pénzügyi vezetők álltak a Rózsa Flores Eduardo vezette állítólagos terrorista csoport mögött - jelentette pénteken a bolíviai sajtó.

MTI

A csoportot április 16-án számolták fel kommandósok.
A 83 oldalas jelentést a bizottság ellenzéki tagjainak távollétében hagyta jóvá a kormánypárti többség. Az ellenzékiek azonban nem tekintik lezártnak az ügyet. Szerintük a kormánypárt azért akarja gyorsan félretenni, mert immár olyan "kellemetlen" bizonyítékok is napvilágra kerülnek, amelyek közvetve a bolíviai kormány egyes tagjainak az érintettségére is utalhatnak.

Időközben Balázs Péter külügyminiszter levélben kérte bolíviai kollégája közbenjárását, hogy a magyar konzuli szolgálat aktuális tájékoztatást kapjon a nyomozás állásáról a magyar állampolgárokat is érintő április 16-ai Santa Cruz-i fegyveres akció ügyében - közölte Balogh Dénes a Külügyminisztérium helyettes szóvivője az MTI-vel pénteken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!