Külföld

2010.08.04. 14:19

Gyerek merénylő ölhette meg a pakisztáni katonai vezetőt

FMH - Öngyilkos merénylő áldozata lett szerdán a pakisztáni félkatonai erők egyik vezetője az ország északnyugati részén található Pesavarban - közölte a helyi rendőrség.

MTI

A támadó - önmagával együtt - felrobbantotta az irodájából távozó Szifvat Gajúr autóját: a parancsnok, annak sofőrje, valamint legalább két testőre életét vesztette, tizenegy másik ember megsebesült. A merényletet valószínűleg egy 13-14 éves fiú követte el, aki a közlekedési lámpánál várta Gajúr járművét. A robbantás után két autó állt lángokban.
A támadást a pakisztáni tálibok vállalták magukra, akiknek célkeresztjében gyakran szerepelnek az északnyugati területek, bár a hadsereg többször is lecsapott a térségben található központjaikra. A tálibok újabb merényletekkel is megfenyegették a kormányt.
Gajúr, aki egykor Pesavarban volt rendőrfőnök, egy a rendőrséget segítő félkatonai alakulatot vezetett, amely az északnyugati és a törzsi területeken támogatta a biztonsági erők harcát a tálibok ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!