Külföld

2010.09.09. 17:32

Koránégetés - Jones a kormány kérésére hajlandó lenne lemondani tervéről

Terry Jones, a szeptember 11-én koránégetésre készülő floridai tiszteletes csütörtökön kijelentette, hogy amennyiben a kormány felkérné erre, talán elállna a tervétől.

MTI

A tiszteletes a USA Today című napilapnak nyilatkozva kijelentette: kormányzati megkeresés esetén "feltétlenül meggondolnánk magunkat. Most is ezt tesszük. Úgy gondolom, hogy egy részükről érkező hívást nem hagynánk figyelmen kívül."
Jones hét végére tervezett akcióját egyöntetűen bírálta Barack Obama elnök, Hillary Clinton külügyminiszter és Robert Gates védelmi miniszter, de a kormányzati vezetők és intézmények részéről eddig senki sem próbálta meg személyesen felvenni vele a kapcsolatot.
A gainesville-i Dove World Outreach Center nevű szekta vezetőjét az elmúlt napokban egyházi vezetők a színfalak mögött több alkalommal megpróbálták eltéríteni a szándékától. Ezt egy Washingtonban kedden megtartott, magas szintű, keresztény-muszlim-zsidó vallásközi egyeztetés részvevői közölték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!