Külföld

2011.02.08. 13:46

Egyiptom - Tízezrek tüntetnek a kairói Tahrír téren

Kedden kora délutánra már több tízezer ember gyűlt össze a kairói Tahrír téren, az egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak elleni tüntetések 15. napján - közölte a francia hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója.

MTI

A tér zsúfolásig megtelt. Az emberek egyiptomi zászlókat lengetnek, és transzparenseiken a jelenlegi rezsim bukását követelő jelszavak vannak. Emellett azt skandálják, "mi vagyunk a nép, mi vagyunk a hatalom". A Facebookot éltetetik, mert a közösségi portálnak nagy jelentőséget tulajdonítanak főként a fiatalok mozgósításában.
Egy 26 éves fiatalember, aki Kairó egyik dél negyedéből érkezett barátaival a térre, azt mondta az újságírónak, úgy hírlik, hogy ma egymillió ember fog tüntetni.
Egy 36 éves férfi úgy vélekedett, az égvilágon senki sem hallgatta meg kéréseiket. "Béremeléseket jelentettek be, de csak ámítás az egész. Porhintés folyik itt, hogy lecsillapítsák a népharagot. A múlt héten megalakult kormányban sincs bizalma a népnek" - mondta.
A jelek szerint az emberek nem tágítanak, és egyre vehemensebben követelik: Mubarak ne töltse ki szeptemberig tartó elnöki mandátumát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!