Külföld

2011.04.29. 04:50

Vilmos és Kate modern arcok, növelhetik a család népszerűségét

Az évtized, de talán az évszázad esküvőjét a televízión keresztül követi figyelemmel a Videoton FC egyik munkatársa, az angliai születésű David Rechnitzer.

Matók János

Feleségével és két gyermekével immár nyolc éve él hazánkban, s egy esztendeje annak, hogy a Videoton FC angol nyelvű honlapjának a szerkesztője David Rechnitzer. Született angol fiatalember, aki nagyon szereti, bolondul a futballért, s bár távol él hazájától, figyelemmel kíséri az ottani történéseket, így az egész világon nagy érdeklődéssel várt esküvőt is, amit a televízióban néz meg.


- Személy szerint nagyon örülök annak, hogy Vilmos herceg nőül veszi Kate Middletont,  akinek - miután évek óta együtt vannak - elég ideje volt arra, hogy megismerje a királyi család hagyományait, szokásait, azokhoz alkalmazkodjon. Az a véleményem, hogy ez a házasság fokozza majd a királyi család népszerűségét, hiszen a csinos Kate és Vilmos a család modern arcai. Ez a házasság éppen jókor köttetik a család és az ország szempontjából is - jelentette ki  David.
A kérdésre, amely szerint ki lesz a következő uralkodó, az alábbiakat mondta:
- Hosszú viták zajlanak arról, hogy kinek kellene követnie a trónon II. Erzsébetet, aki szerintem remek királynő és kitűnően látja el a feladatát. Angliában sokan Vilmost látnák szívesen, ám én azt gondolom, Károly hercegnek kell következnie majd a sorban. Főként azért, hogy Vilmos és Kate felhőtlenül élvezhesse a fiatalságát, s aztán később már  éretten és nyugodtan léphessenek a trónra. Mindennek megvan a maga ideje.


Visszatérve az esküvőre, David szerint a nagy izgalom nem hág olyan magaslatokba, mint 1982-ben - egyébként akkor született Kate Middleton -, amikor Vilmos szülei, Diana és Károly egybekeltek.
- A királyi család érzékenyen ügyelt arra, hogy a mostani  esküvő költségei ne legyenek túl magasak, hiszen Angliában is sokaknak csökkent az életszínvonala az elmúlt évek gazdasági válságának köszönhetően. A hagyományoknak ma már  egyébként  sincs olyan fontos szerepe, mint régebben -  ebben nagy szerepe van az újságoknak, illetve a királyi családról szóló különböző pletykáknak -, amit én azért sajnálatosnak tartok. Nyolc éve élek Magyarországon a feleségemmel, valamint a négy- és hétéves fiammal, akik kettős állampolgárok, de  nagyon szeretném, ha ők is megismernék majd a királyi családot. Elképzelhető, hogy egyszer majd Angliában élnek, s éppen Vilmos és Kate uralkodása alatt - fejezte be David.

Az esküvő után  partikat terveznek, táncra perdül egész Anglia

Az évek óta Dél-Angliában, a tengerparti Bognor Regis-ben élő Székesfehérvárról származó  fotográfus, Krajcz Krisztián lakóhelyén nem tapasztal  nagy felhajtást a királyi esküvő kapcsán.
-  Bár az egész ország izgatott, nálunk nincs különösebb hype Kate és William miatt, éljük  nyugodt életünket. A boltokban  itt is lehet mindenféle ajándéktárgyat kapni a királyi pár képével: bögréket, tányérokat, képeslapokat. Annál nagyobb őrület van a hírek szerint Londonban, de Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is várják már a világraszóló lagzit! A britek a nagy napon országszerte utcára vonulnak, vagy otthonról nézik a tévé közvetítését. Az esküvő után országos partikat terveznek, táncra perdül Anglia. Éppen akkora eseménynek ígérkezik, mint annak idején Diana és Károly mennyegzője volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!