Külföld

2011.06.16. 15:00

A merénylő is meghalt egy nigériai robbantásban

Öngyilkos merényletet hajtottak végre csütörtökön a nigériai fővárosban, Abujában a szövetségi rendőrkapitányság épülete előtt - közölte a helyi rendőrség és a mentőszolgálat szóvivője. A robbantásban a merénylő és még legalább egy személy életét vesztette.

MTI

A detonáció a reggeli órákban a rendőrség parkolójában történt, és ötvennél több autót borított lángba. 
"Elszállítjuk a holttesteket, de egyelőre nem tudjuk megmondani, hányan haltak meg. A legfontosabb feladatunk most a sebesültek ellátása" - mondta el a Reuters brit hírügynökségnek a Vöröskereszt helyi szervezetének szóvivője.
"A rendőrkapitányság volt a robbantás célpontja" - közölte Olusola Amore rendőrségi szóvivő, hozzátéve, hogy az épületben nem keletkezett kár. Mint mondta, arra gyanakodnak, hogy a merényletet egy helyi, Boko Haram néven ismert radikális muszlim szekta követte el, tekintettel arra, hogy már több fenyegetést kaptak tőlük.
Abujában legutóbb október 1-jén, az ország függetlenségének 50. évfordulója alkalmából tartott ünnepségek idején lépett működésbe öt perc különbséggel két autóba rejtett pokolgép. Akkor 12-en vesztették életüket, és a merénylet elkövetését a régió befolyásos szélsőséges csoportja, a Niger-delta Felszabadításáért Mozgalom vállalta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!