Külföld

2011.09.24. 10:55

Elárverezik az Ózhoz készült rubinvörös cipelőt

Két-három millió dollárra (430-640 millió forintra) becsülik az Óz, a csodák csodája című filmklasszikushoz készült rubinvörös cipellő árát, amelyet decemberben árvereznek el Los Angelesben.

MTI

A Judy Garland főszereplésével forgatott 1939-es musicalhez több párat is varrtak a híres piros topánkákból:, a négy fennmaradt, ismert pár egyikére lehet licitálni december 16-án egy hollywoodi relikviákat felsorakoztató árverésen.


   
Az aukciót a Profiles in History kaliforniai cég rendezi. Az árverési ház tulajdonosa, Joe Maddalena arra számít, hogy a világ minden tájáról lesznek komoly érdeklődők. 
   


Az egyik pár cipellő a washingtoni Smithsonian Múzeumban van kiállítva, a másik egy magánszemély tulajdona, a harmadikat ellopták a minnesotai Judy Garland Múzeumból.


   
Az árverésre kerülő cipellőt az 1970-es évek elején az MGM stúdió jelmeztárának egy munkása találta meg. A relikvia 1988-ban egy árverésen jutott egy magángyűjtőhöz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!