Kultúra

2009.04.23. 02:28

Mákvirágok és Felleghajtók

Székesfehérvár - Mintegy 450 gyerek lépett fel tegnap a Megyei Művelődési Központ - Művészetek Házában a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó-találkozó megyei fordulóján.

Gábor Gina

Az idén ismét sok általános iskolás gyerekcsoport jött el bemutatni produkcióját a megye minden részéből: Székesfehérvárról, Sárszentmihályról, Beloianniszból, Abáról, Enyingről, Bicskéről, Kápolnásnyékről, Pusztaszabolcsról, Csákvárról... A megyehatáron túlról is érkezett néhány együttes: ők technikai okok miatt nem tudtak részt venni megyéjük találkozóján, ezért itt kérték minősítésüket a zsűritől. A produkciókat Szakall Judit rendező, a Weöres Sándor Országos Színjátszó találkozó igazgatója, és Regös János a Szkéné Színház igazgatója arany, ezüst és bronz minősítéssel ismerte el.

A találkozó törekvése évről évre inkább az, hogy ne elsősorban a vetélkedésen, hanem inkább a közös játék örömén legyen a hangsúly. Az eredményhirdetés után a zsűri ezúttal is hasznos tanácsokkal látta el a rendezőket. Fejér megyéből két együttes kapott arany minősítést, így megyénket képviselheti majd a regionális fordulón: a sárszentmihályi Mákvirágok, Bozai Éva rendező vezetésével, valamint az alsótagozatosokból verbuválódott Felleghajtó Társaság, a fehérvári Munkácsy iskolából, Oláh János rendező irányításával. Két megyén kívüli csoport is aranyos lett: a budapesti Cilinder iskola Zsiványvár együttese, és a siófoki Turbó Csiga, a Beszédes iskolából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!