Kultúra

2009.07.22. 11:18

Bánfaly Ági a Figaro házasságára készül

FMH - Bánfaly Ági színésznő nagy fába vágja a fejszéjét: tervei szerint újszerű módon színpadra viszi a Figaro házassága című darabot, amelyben szerepet is vállal.

feol.hu


Bánfalvy Ági Rékasi Károlyt már megfűzte a címszerepre
Fotó: Red Lemon

Bánfalvy Ági régi ismerősként járt Párizsban, ahonnan a napokban tért haza. Korábban majd egy évig élt és forgatott ott, többek között a világhírű filmrendezővel, Jean Luc Godard-al. Mostani útjának célja az volt, hogy tapasztalatokat gyűjtsön élete egyik legmerészebb vállalkozásához. A színésznő ugyanis úgy döntött, hogy színre viszi Beaumarchais Figaro házasságát. Ráadásul nemcsak rendezi a darabot, hanem szerepel is benne, méghozzá Rékasi Károllyal.
 
Bánfalvy Ági elhatározta, egy egészen újszerű módon rendezi meg az örökérvényű darabot: Beaumarchais Figaro házasságát. Igaz a próbák csak ősszel kezdődnek, ám a tökéletes kivitelezés érdekében a színésznő fontosnak érezte, hogy más országból is tapasztalatot szerezzen.
 
Nemrégiben tért haza Párizsból, ahol a Lucernaire Theatre-ben konzultált a kint futó Figaro házassága című darab rendezőjével, Francois Ha Van-nal, és a Figaro-t alakító színésszel, Rafael Reves-szel, akiktől tanácsokat kért.
A színésznő ezenkívül megnézte Moliere Képzelt betegét a Comedie Francaise-ben.
 
„Meglepő volt, hogy sem a modern, sem a klasszikus feldolgozásokban nem csorbították a darab szellemiségét, vagy mondanivalóját. Mindenhol törekedtek az igényes szórakoztatásra, és szinte elájultam az igényes és színvonalas színészi alakításoktól” – mesélte Bánfalvy.
 
A próbák ősszel indulnak, jövő januárban pedig a tervek szerint bemutatják a Figaró házasságát.
 
„A napokban sikerült megegyeznem a címszerepet játszó Rékasi Károllyal is” – árulta el a darab rendezőnője.
 
 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!