Kultúra

2009.09.29. 02:27

Tíz nap munka és villámtárlat

Agárd, Székesfehérvár - Szeptember 21-én nyitott, szeptember 30-án zár a 20. Agárdi nemzetközi művésztelep. Ma este villámkiállítás nyílik az ott készült alkotásokból.

Szabó Zoltán

Az idei művésztelepen hét ország alkotói képviseltetik magukat. Romániából ketten érkeztek: Bogdan Ion és Traian Marza, mindketten Gyulafehérvárról. A törökországi vendég Nafan Kumlati, ő egyébként Izmitben él és dolgozik. Finnországból, Kemiből jött és dolgozott a művésztelepen Paula Penttonen. A lengyelek ezúttal sem maradtak távol, Opoléből Witold Pichurskit várták ebben az esztendőben az alkotók közé. A németországi Schwbisch Gmünd művészei minden alkalommal bizonyítják, hogy színvonalas képzőművészeti élet zajlik Fehérvár testvérvárosában. Ezúttal Katrin Schwemle képviseli az ottani alkotókat. S itt van Manol Georgiev Stoyanov Bulgáriából, Blagoevgrádból. Hozzájuk négy magyar képzőművész csatlakozott: Acsa Szűcs Imre, Magyar Ágnes Csilla és Szabó Adrián Székesfehérvárról, illetve Mosberger Róbert Mórról.

Ahogyan ez már évek óta szokás, az agárdi művésztelep vendégei villámkiállításon mutatják be, mit is alkottak az elmúlt napokban a Pákásztanyán. A tárlat helyszíne ezúttal is az Alcoa-Köfém Oktatási és Közművelődési Klubháza. A valóban csak rövid ideig tartó tárlat 18 órakor nyílik, így aztán aki látni is akarja, érdemes időben odaérnie. Köszöntőt mond Warvasovszky Tihamér székesfehérvári polgármester. Ám aki kíváncsi a művésztelep alkotásaira, az látogasson el a Pelikán Galériába. Ott október 9-éig látható az a gyűjteményes tárlat, amelyet az elmúlt öt év anyagából, műveiből állítottak össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!