Kultúra

2010.04.16. 11:16

Virtuális épületfestő versenyt hirdettek

Virtuális épületfestő versenyt hirdetnek animáció- és mozgóképkészítőknek.

feol.hu

A Magyar Nemzeti Galéria (MNG) B épületének középső homlokzatához illeszkedő, 3 perces, zenei aláfestéssel komponált műveket május 21-ig kell eljuttatni a pályázatot kiíró Visualpower Kft.-nek - közölte a rendezvényt befogadó MNG az MTI-vel.
A nyílt versenyen bárki részt vehet, aki szeretné kipróbálni a Magyarországon még kevésbé ismert architekturális vetítés műfaját. A pályázat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen azoknak, akik nyitottak a kortárs vizuális kultúra olyan alternatív irányzatában való megmérettetésre, mint a virtuális épületfestés.
A verseny döntőjét, amelybe a legjobb 12 pályaművet a vizuális kultúra neves hazai szakértőiből álló zsűri választja be, június 19-én a Múzeumok Éjszakáján rendezik meg a galériában. Egyedi, óriás fényerejű projektorok segítségével mutatják be a közönségnek az előzsűrizéskor kiválasztott 12 legjobb pályaművet, és ezen az éjszakán eredményt is hirdetnek.
A kiíró cég szakmai segítőtársa az architekturális vetítéseiről ismert világhírű Bordos.ArtWorks művészcsoport (Bordos-Kovács-Vicsek), amelynek a nevéhez fűződik többek között a dubaji Pálma-sziget hivatalos avatóünnepségének vetítéséhez készített óriás felbontású, térhatású animáció.
A versennyel kapcsolatban minden információ elérhető a pályázat honlapján, a http://paintup.visualpower.hu oldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!