Kultúra

2012.10.16. 05:55

Életiskola programmal a siker útján a gimi

Aba - A helyi gimnázium sikerét mutatja, hogy társintézményét indítanák el a Veszprém megyei Pécselyen.

Miskei Anita

A Veszprém megyei Pécsely település önkormányzata bepillantott az Abai Gimnázium életébe, mely magával ragadta. Az ott működő Életiskola programot megismerve határozták el, keresik az együttműködés lehetőségét - árulta el örömmel Kossa Lajos, Aba polgármestere.  Kiemelte, Sebők Lajos, Pécsely polgármestere személyesen is megtapasztalta, miként működik az országban egyedülálló Abai Gimnázium, s az intézmény és Aba segítségét kérte abban, hogy 2013 szeptemberétől Pécselyen is elindulhasson az Életiskola program. A pécselyi iskolát egyébként az abai tagintézményeként, telephelyeként szeretnék létrehozni - tudtuk meg. Az abai önkormányzat képviselő testület hétfői ülésén tárgyalta a pécselyi önkormányzat kérését.

 

 

Az Abai Gimnázium indulása óta egyedi oktatási módszert követve dolgozik. Évről évre több diák jelentkezik az intézménybe, a módszer sikeres, a diákok egy-egy tantárgyból már érettségi vizsgát tettek, melynek eredménye négyesnél is jobb átlagú. Az Életiskola program lényege éppen abban rejlik, hogy a fiatalok az életben is megtapasztalják azt, amit a tankönyvekből megtanulhatnak. A módszer nem csak sikeres, de ma még egyedülálló az országban. Nem csoda, hogy hazánk minden tájáról, sőt, még a határon túlról is érkeztek hallgatók. Most pedig a Veszprém megyei Pécsely önkormányzata is megkereste Abát és az iskolát, ami újabb elismerés a számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!