Kultúra

2013.02.12. 13:17

Kiállítás az iskolában

Több mint tíz éve működő szakmai kapcsolat eredménye a mostani tárlat is.

Kajdi Erika

A megnyitón ígéretes zenészek és táncosok is megmutatták magukat. Február 7-én, csütörtökön nyitották meg a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola diákjainak tárlatát a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A kiállítás február 28-ig látható, melyen többek között grafikai munkákat, kerámiából készült alkotásokat is megszemlélhetnek az érdeklődők.

 

A diákoknak nagy sikerük volt. A képen Orosz Bálint (gitár-balra), Lakatos Zsolt (billentyű), Zsigmond Lajos (ének), Kovács Gergő (dob) és Kiss Bors Máté (gitár-jobbra) zenélnek (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A megnyitón felszólalt Legéndy Péter művészettörténész, aki elmondta, hogy az iskolában mindent elkövetnek a tanárok azért, hogy megtanítsák a diákoknak a szükséges technikákat. Az önálló stílus kialakítása azonban már a tanulók feladata, hiszen ez a kettő szükséges ahhoz, hogy igazi műalkotás szülessen. A művészettörténész szavainak elhangzását követően, az iskola két tanulója Balogh Brigitta és Barna Krisztián táncos produkciót mutatott be, majd egy öt tagból verbuválódott formáció zenélt. A művészeti ágak ilyen széles körű bemutatkozása annak köszönhető, hogy az intézményben a képző- és iparművészet oktatása mellett a tanulók a klasszikus és modern mozgásművészetekkel, drámával, valamint klasszikus zenével és jazzel is megismerkednek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!