Kultúra

2014.10.06. 15:19

Holdfényszonáta - A Szabad Színház színésze adta elő

Székesfehérvár – Jannisz Ritszosz görög író, költő Holdfényszonáta című művét mutatta be a Szabad Színház A Szabadművelődés Házában.

Szabó Zoltán

Törsök Márta előadásában láthatta a közönség a darabot, amely igazi irodalmi csemegének számít. Az 1990-ben elhunyt, hazájában, és Magyarországon is méltán népszerű Jannis Ritszosz (1909-1990) görög író, költő, több verses kiadvány, kilenc regény, négy színdarab, valamint sok műfordítás és számos tanulmány szerzője. Jó néhány versét dalként ismeri a közönség, hiszen a nálunk szintén népszerű görög zeneszerző Mikisz Teodorakisz zenésítette meg azokat.

Törsök Márta előadásában láthatta a közönség a művet. Fotó: Molnár Artúr

Törsök Márta, a Szabad Színház társulatának egyik alapítója, több évtizede „hordozza magában" a Holdfényszonáta című művet, amely –elmondása szerint – idén nyáron érett meg benne igazán annyira, hogy a közönség elé lépjen vele. „Néha több évtized kell ahhoz, hogy az ember valóban megértsen egy mondatot, egy gondolatot, és megint sok év, hogy azt olyan hitelesen át is tudja adni, mint szeretné...", mondta, még a premier előtti főpróbán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!