Kultúra

2014.11.16. 14:00

Vérszipoly: ki harap a végén?

Székesfehérvár - Philipp István – Bárány Ferenc Vérszipoly című musicaljét láthatják a nézők november 28-án, pénteken 19 órakor a Köfém Művelődési Ház színháztermében.

Szabó Zoltán

A Hadart Művészeti Társulás mutatja be a darabot, Gieler Csaba rendezésében, Háda János és Zakariás Éva főszereplésével. Az előadás különlegessége, hogy a sérült felnőttekre is gondoltak. Takács Erika jeltolmács a siketek és nagyothallók számára is élvezhetővé teszi az előadást. Ez szinte egyedülálló a hazai színházi életben.

A grófné (Zakariás Éva) és a vérszipoly (Blazsovszky Ákos). Fotó: Hadart Művészeti Társulás

Hosszú évekig volt a fehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja Zakariás Éva, aki a darabról, a sztoriról azt mondja: „Ez nem egy igazi vámpírmusical, hanem egy pamflet, egy klasszikus zenés vígjáték. A darabot a megszületése után húsz évig játszották folyamatosan az egyik fővárosi színházban, óriási sikerrel. A történet szerint az általam alakított kielégítetlen, szerelemre éhes ifjú grófnénak meggyőződése, hogy vágyait egy vámpír elégíthetné ki a legjobban. Férje, az öregecske gróf a problémát egy álvámpír felbérelésével kívánja orvosolni: tervei szerint egy helyi paraszt vámpírjelmezben jól megijeszti a grófnét, aki így kigyógyul a beteges vámpírmániából..." Gieler Csaba, Blazsovszky Ákos, Maday Gábor, Jakus Szilvia játszik még az előadásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!