Kultúra

2016.10.04. 16:15

Mérföldkő, de nem fokmérő - Lábodi Ádám kapta a Junior Prima-díjat

Junior Prima-díjat vehetett át a fehérvári Vörösmarty Színház társulatának fiatal színművésze, Lábodi Ádám. A díjat nemrég adták át a Budapest Music Centerben.

Szabó Zoltán

Ha egy üzlet beindul... Mert Lábodi Ádám az idén vehette át lapunk Aranyalma-díját is, mégpedig olvasóink szavazatai alapján. Néhány éve, 2012-ben a legígéretesebb pályakezdő díját is megkapta a színikritikusoktól, a Csárdáskirálynőben nyújtott alakításáért, az előadást Mohácsi János rendezte, és Székesfehérváron mutatták be. Most pedig Junior Prima-díjas lett, tíz fiatal színművész és rendező között. Erről a szakmai zsűri döntött, melynek tagjai voltak: Molnár Piroska, a Nemzet Színésze, Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója, Bálint András színész-rendező, Káel Csaba rendező, a Müpa vezérigazgatója, Orlai Tibor színházi producer és Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja.

Lábodi Ádám most a Figaro házasságát próbálja a színházban
Fotó: Koppán Viktor

Az elismerés meglepetésként érte, nem számított rá, még akkor sem, ha már harmadjára jelölték a Junior Prima-díjra, mondta el lapunknak Lábodi Ádám. Mindössze egy héttel a díjátadó előtt értesült róla, hogy ő is ott van a legjobbak között. Természetesen nagyon boldog emiatt, és annak kifejezetten örült, hogy kollégái szívből gratuláltak neki, nem voltak féltékenyek rá - igazolván, hogy ez egy kiváló közösség.

Mint mondta, mérföldkő ez az életében, de nem fokmérő. Mégpedig azért, mert rajta kívül még rengeteg olyan kollégája van, aki megérdemelte volna a díjat.

S hogy mit érzett, amikor megtudta a nagy hírt? Mélyen érintette, talán szorongott is egy kicsit. aztán elment a barátaival, hogy ünnepeljenek, most pedig már úgy áll a dolgokhoz, mintha mi sem történt volna. Hiszen megkezdődött az évad, és a Figaro házasságát próbálják: ő alakítja Figarót. Hargitai Iván rendezi a darabot, és abban is partnere lesz Hirtling István, Almaviva grófként. Játszottak már együtt A fösvényben, az Amadeusban és a Rejtélyes viszonyokban, és ez mindig jó ómennek bizonyult. A Pukedli című előadásban is láthatjuk, amelyet Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő című műve alapján Blaskó Borbála rendez, akárcsak a Carmenben, melyet Horváth Csaba állít színpadra. Az Anconai szerelmesekben átveszi majd a cukrász szerepét, az év végén pedig Neil Simon: Pletykák című bohózatában lép a színpadra Lábodi Ádám.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!