Kultúra

2017.04.07. 15:53

Gyaloghíd a Tündérkerthez - Szarvas József színművész Seregélyesen

Amikor Viszákon a gyaloghidat építették, Bözsi nénitől azt hallották: gyerekkorában az olyan hidakat, amelyeken nem fért át a szekér, börünek (bürü?) hívták. Így lett a híd neve: Börü a Tündérkerthez. Szarvas József megjegyezte: az őshonos gyümölcsfák mellett sikerült egy szót is megmenteniük.

V. Varga József

Az Örökségünk, Kaszás Attila című országos rendezvénysorozat nemrégiben a Seregélyesi Baptista Általános Iskolában, egy versdélutánnal vette kezdetét.

A barát, a pályatárs felejthetetlen alakját – halálának 10. évfordulóján – Szarvas József színművész, a Nemzeti Színház tagja, Kiváló Művész elevenítette fel a Hangok a csöndben... című emlékezésen, verselésen.

Fotó: V. Varga József

Szarvas Józseffel az emlékdélután kezdete előtt beszélgettünk.

Ki vagyok? Honnan jöttem? Mit akarok? címmel 2015 februárjában tartotta székfoglalóját a Magyar Művészeti Akadémián. Mottójának a következőt választotta: „Nem azért kell kapálni a kertet, mert gazos, hanem, hogy ne legyen az." Őszinte vallomását, egyfajta számvetését gyermekeinek, valamint Soós Imre, Kaszás Attila és szülei emlékének ajánlotta.

Kérdésünkre úgy fogalmazott: napjainkban a Nemzeti Színház, a Pajtaszínház és Galéria, illetve a Tündérkertek hármas útját járja.

Bővebben a Fejér Megyei Hírlap szombati, Hétvége mellékletének 11. oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!