Kultúra

2017.04.10. 07:23

Posztolj verset élőben, a fehérvári Fő utcán!

Kedden itt a Magyar költészet napja, amelyet április 11-én ünneplünk. Fehérváron sok-sok program lesz, és verset is lehet posztolni.

Bokros Judit

A költészet napja alkalmából már ma is szerveznek programokat. A Vörösmarty Társaság például 11 órakor avatja Takács Imre költő domborművét, majd a Kossuth utcai székházukban lesz kiállítás-megnyitó 17 órakor, 18 órakor pedig a Városházán irodalmi műsor hangzik el. Utóbbiak lengyel vendégek, írók közreműködésével valósulnak meg.

Kedden pedig már az előzetesek szerint is rengeteg programon lehet áldozni a költészet oltárán.

Alább néhány példa: a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében 14 órától Versmaraton lesz, gálával. Somos Ákos 11/11 - tizenegy vers tizenegyedikére címmel ad műsort 18 órától a Budai úti Tagkönyvtárban, 20 órától ugyanezt adja elő az Igézőben. Az összeállításban Orbán Ottó-, Varró Dániel-, Székely János-, Radnóti- és Szabó T. Anna-vers is szerepel.

A magyar líra ünnepének egyik közkedvelt programja a „Posztolj verset az utcára!”. Idén is az Igéző előtt várják a költeményeket. Lehet sajátot írni, mástól idézni, s ezeket egy falra kitűzni.

A Munkácsy Mihály Általános Iskola József Attila szobránál hívja Rímröppentő versünnepre a versbarátokat 10 órától.

A „Költőnk és kora” vetélkedőt József Attiláról 10.30-tól rendezik A Szabadművelődés Házában.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház Liget Műhely Olvasóklubjában 16 órától Weöres Sándor verseiről beszélgetnek. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület és a Vörösmarty Társaság közös ünnepsége a Vajda János-díjért való versengéssel 17 órakor kezdődik a társaság termében.

Krulik Zoltán, a Makám zenekar vezetője önálló estet ad 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban, "Horgodra tűztél, Uram” címmel. A rendezvényen Petri György, Weöres Sándor és Sík Sándor verseiből hallhat válogatást a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!