Kultúra

2017.06.29. 17:09

Aranyat érő asszonykórus

A VII. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? hajdúszoboszlói döntőjén a Jenői Asszonykórus műsorát a szakmai zsűri népdalkórus kategóriában arany minősítéssel értékelte.

Nagy Anikó

A Jenői Asszonykórus idén is benevezett a VII. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud? versenyre. A székesfehérvári elődöntő után április végén továbbjutottak a hajdúszoboszlói középdöntőből is. A döntőt szintén a településen, Hajdúszoboszlón rendezték meg nemrég, június 23–25. között. Az asszonyok a hagyományos jenői népviseletben vettek részt a döntőbe jutottak felvonulásán, majd a versenyen is. Az aranyat érő műsorukat Fejér megyei népdalokból állították össze. Az idén negyvenöt éves jubileumát ünneplő Jenői Asszonykórus vezetője Kerekes Józsefné. A kórus többszörös aranyérmes az országos népdalminősítőkön. A tagoknak saját, eredeti népviseleti ruhájuk és öt öltöző ruhájuk van – ezeket ők gondozzák –, valamint az utánpótlásról is gondoskodnak. A képen látható résztvevők (balról jobbra): Molnár Pálné, Kerekes Józsefné, Klemensits Lajosné, Kozma Gyuláné, Bíró Jánosné, Takács Károlyné, Csólig Jánosné, Frikton Károlyné és Varga Istvánné. A kórus további tagjai, akik nem szerepelnek a fotón: Benke Zoltánné, Balsai Miklósné és Varga Lászlóné.

Országos arany minősítéssel gyarapodott a kórus

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!