Krimi

7 órája

Tragédia a sarkvidéken: két jegesmedve tépte szét egy radarállomás dolgozóját

A BBC beszámolója szerint két jegesmedve támadt rá a Nasittuq Corporation egyik dolgozójára egy távoli radarállomáson Nunavut tartományban fekvő Brevoort-szigeten.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Nasittuq Corporation logisztikai vállalat, amely a kanadai kormány megbízásából radarvédelmi állomásokat üzemeltet az északi sarkvidéken.

A tragédia a múlt héten történt, amikor a radarállomás munkatársai észlelték a támadást. "A helyszínre siető dolgozóknak sikerült megölniük az egyik jegesmedvét" – közölte a vállalat. Az áldozat nevét nem hozták nyilvánosságra. 

Szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal és a szabályozó hatóságokkal, hogy alapos vizsgálatot folytassunk az incidens körülményeinek feltárására. Munkavállalóink biztonsága és jóléte a legfőbb prioritásunk, és mélyen elkötelezettek vagyunk a biztonságos munkakörnyezet biztosítása mellett

– írták a közleményben. 

A tragédia az észak-kanadai északi figyelmeztető rendszer egyik előőrsén történt, amely része annak az 5000 kilométeres hálózatnak, amely a régióba belépő repülőgépek és rakéták észlelésére szolgál. 

Bár a jegesmedvék rendkívül ritkán támadnak emberekre, 2023 óta ez már a második halállal végződő eset. Tavaly egy alaszkai faluban egy jegesmedve egy nőt és egyéves kisfiát támadta meg és ölte meg. Kanadában körülbelül 17 ezer jegesmedve él, ez a faj globális populációjának mintegy kétharmadát teszi ki - derül ki a Mandiner cikkéből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!