Krimi

6 órája

Ne dőljön be! Ingyen BKK-jeggyel és kedvezményekkel is csábítanak most a csalók

A BKK nevében ingyen jegyet és kedvezményes utazásokat hirdetnek.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: csikiphoto

Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz, hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a BKK nevében - közölte a központ szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a közlekedési központ oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, illetve bérleteket népszerűsítenek - ám ezek kizárólagos célja, hogy megszerezzék a felhasználók személyes és bankkártyaadatait.

A BKK hangsúlyozta, hogy nem értékesít ilyen módszerrel termékeket. Azokat kizárólag a BKK Pontkeresőjében található hivatalos értékesítőhelyeken, a jegy- és bérletautomatáknál, illetve a BudapestGO alkalmazásban lehet megvásárolni.

A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy jelentsék a megtévesztő vagy csalásra utaló oldalakat a Facebooknak.

A BKK kéri továbbá, hogy ügyfelei legyenek fokozottan óvatosak a jegy- és bérletvásárláskor, és kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákat használják. A csalások megelőzéséért a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei a bkk.hu oldalon ellenőrizzék a jegy- és bérletárakat, valamint a kedvezményeket - olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!