Bajnokok Ligája

4 órája

Guardiola szerint a gyilkos formában lévő Haaland még nem mérhető hozzá

Hat mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája alapszakasza, és a szerda esti találkozók egyike igazi csúcsrangadónak ígérkezik. A 2023-as BL-döntő visszavágóján a Premier League és a Serie A címvédője feszül egymásnak azaz a Manchester City az Internazionalét fogadja. Az angolok spanyol edzője Pep Guardiola magabiztosan várja az összecsapást, és még viccelődni is volt kedve.

MW

Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője csapatának sajtóértekezletén Manchesterben 2024. szeptember 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Adam Vaughan

A Manchester City a megújult Bajnokok Ligája alapszakaszában szerda este kezdi meg szereplését, Pep Guardiola együttese az első fordulóban hazai pályán fogadja az olasz Intert – írta meg korábban az Origo. Nem kétséges, hogy a házigazdának, Pep Guardiola alakulatának áll a zászló, akik az utóbbi meccseiken meggyőző teljesítményt nyújtottak, főleg a norvég Erling Haalandnak köszönhetően.

RODRI
Rodri, a Manchester City játékosa csapatának sajtóértekezletén Manchesterben 2024. szeptember 17-én. Az angolok spanyol edzője Pep Guardiola magabiztosan várja az összecsapást
Fotó: Adam Vaughan / Forrás: MTI/EPA

Guardiola kifigurázta magát

Megismétlődik a 2023-as BL-döntő, amit az angolok Isztambulban Rodri góljával 1–0-ra nyertek meg, és azóta nem találkozott egymással a két csapat. Az előző kiírásban a City a negyeddöntőben vérzett el a Real Madrid, az Inter pedig egy körrel korábban az Atlético Madrid ellen. Az olaszok kiesése akkor hatalmas nagy meglepetésként hatott, hiszen szenzációs évük volt, végül tizenkilenc pont előnnyel nyerték meg a Serie A-t – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A milánói együttes idén a bajnokságban négy forduló után nyolc ponttal, két győzelemmel és két döntetlennel a negyedik helyen áll, és a vasárnap Monzában elért 1–1-es döntetlennel sem büszkélkedhet. A Manchester City ellenben a Premier League címvédőjeként az ottani pontvadászat egyetlen százszázalékos csapataként négy győzelmet számlál. Bár szombaton a Brentford már a 22. második percben vezetést szerzett az Etihad Stadionban, a City Erling Haaland duplájával fordítani tudtak.  A Man. City első számú gólfelelőse, Haaland idén is döbbenetes formában van, csapata tizenegy bajnoki góljából kilencet ő szerzett.

Ő négy mérkőzésen szerzett kilenc gólt, nekem játékosként a profi pályafutásom alatt (a Barcelonában) tizenegy év alatt tizenegy jött össze. Még egy meccs, és utolér!

– mosolyogva csinált viccet saját magából Pep Guardiola, aki nyilván nem bánná, ha Haaland ma is duplázna. A City edzőj 1990 és 2001 között volt a Barcelona játékosa, védekező középpályásként nem a gólszerzés volt a feladata, a 11 gólt 382 meccsen hozta össze. Az biztos, hogy az olaszok vezetőedzője, Simone Inzaghi Monzában már a kedd esti meccsre gondolt.

Fontos hiányzó az Internél

A milánóiak edzője Francesco Acerbit, Alessandro Bastonit, Hakan Calhanoglut és Nicolo Barellát sem vetette be, ma viszont utóbbi három játékos az olasz sajtó szerint biztosan ott lesz a kezdőcsapatban. S ha Inzaghi a jövőbe látott volna, akkor Federico Dimarcót is pihentette volna, mert a védő megsérült, és neki ki kell hagynia a mai mérkőzést.

Nem kétséges, hogy a BL rangadóján az angolok az esélyesek, akik 2022 novembere óta nem kaptak ki hazai pályán, akkor a Brentford győzte le őket 2–1-re, az azóta lejátszott 46 összecsapásukból 39-et megnyertek és hétszer döntetlent játszottak.

A BL-ben még hosszabb a hazai veretlenségi sorozatuk: 2018 szeptembere óta 28 győzelem és három döntetlen a mérlegük, öt éve egy csoportmeccsen a Lyon tudott nyerni Manchesterben 2–1-re.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló

Bologna (olasz)–Sahtar Donyeck (ukrán) 18.45
Sparta Praha (cseh)–Red Bull Salzburg (osztrák) 18.45
Club Brugge (belga)–Borussia Dortmund (német) 21.00
Celtic Glasgow (skót)–Slovan Bratislava (szlovák) 21.00
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz) 21.00
Paris Saint-Germain (francia)–Girona (spanyol) 21.00

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában