Nem mindennapi történet

2 órája

Gyerekként még a Trónok harcában szerepelt, Párizsban pedig olimpiai bajnok lett (videó)

Daniel Wiffen az idén világbajnoki címet szerzett a 800 méteres gyorsúszásban. Az ír színekben induló sportoló kiváló formája az ötkarikás játékokig kitartott, a versenyszámot Párizsban is megnyerte, ezzel először lett olimpiai bajnok. Az úszó gyerekként a Trónok harcában is szerepelt.

MW

Az aranyérmes ír Daniel Wiffen a férfi 800 méteres gyorsúszás eredményhirdetésén

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Daniel Wiffen diadalmaskodott férfi 800 méter gyorson a párizsi olimpia úszóversenyeinek negyedik napján, ezzel ő lett a sportág történetének első ír férfi aranyérmese. A 23 éves versenyző nagy csatában előzte meg a címvédő amerikai Bobby Finke-t.

Daniel az ikertestvérével, Nathannel már gyerekkoruk óta arra készültek, hogy élsportolók lesznek. Lánytestvére fiatalon az Trónok harcában a Frey lányok egyikét alakította, így adódott a lehetőség, hogy egy epizód elejéig Daniel is részt vehessen a sorozatban. Az időzítés tökéletes volt, ugyanis az egyik legismertebb epizódban, a „Red Weddingben” szerepelt.

Fiatalabb koromban nem igazán ismertem a Trónok harcát. A szüleim nem engedték, hogy megnézzem, de a húgom nagyon jó szerepet kapott a sorozatban. Ő volt az egyik Frey-lány. Miután felvette a jeleneteit, aztán behívtak minket a Red Weddingbe háttérszereplőnek, ami nagyon klassz volt

 – emlékezett vissza a színészkedésére Daniel Wiffen.

A merénylet-jelenetet többször is felvették. Emlékszem, sokat ültem ott. Ellenben minden percét imádtam. Jon Snowt (Kit Harington) is láthattam, az összes főszereplő nagyon kedves volt.

Wiffen ezen felül a The Frankenstein Chronicles Netflix-sorozatban is szerepelt, ahol Henry Bowyer karakterét alakította – írja a Bors
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában