Olvasó

2014.07.26. 22:35

Gyümölcsünnep Dinnyésen

Kicsik, nagyobbak, valamint a felnőttek bizton állíthatom, hogy a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Turisztikai Központban megtartott Anna napi gyümölcsünnepen mindenki jól érezte magát, jól szórakozott.

Márkus Hilda

A civil tudósító is elindult és kíváncsian nézett körül. A nap forrón ontotta sugarát, de felfrissült a lovaskocsin, amelyet két erős paci húzott és vitt többünket a Dinnyési-fertőre.

Felfrissülvén visszaérkezés után válogathattam a jobbnál jobb műsorokban. Több kiállítást is megtekintettem és természetesen kattogtattam szorgalmasan a fényképezőgépet. Beültem az érdekesnek kínálkozó borkóstolóra is, amelyet Borbáth András sommelier tartott. Igaz, a borokat nem kóstoltam meg, mivel "vezető" beosztásban voltam, de olyan élvezetes volt az előadás, hogy már a bor illatával is megelégedtem.

Papp Miklós és Kunos Krisztina fafaragók kiállítását is megtekintettem a főépületben.

Az Iglice népdalkör


Feledhetetlen volt az Iglice kuckóba való bejutásom. Több kedves nótás ismerőst és barátot találtam közöttük. Megalapoztam közben az Iglice népdalkör és saját énekkarom a Nőszirom Énekkar együttműködési lehetőségeit is. Természetesen ebédre is meghívtak és "ellestem" a szilvafőzés tudományát is. Jó sokáig rotyogott a szilva az üstben, ahogy régen is szokott. Már kész lekvárok, gyümölcsös sütemények, rétes várt az asztalon többünket.

Egész nap tartott a portékák, gyümölcsök, lekvárok vására. Gyümölcsszörpöket is kóstolhattak a vendégek.

Feledhetetlen volt az ebéd után a hagyományőrző néptánc- csoportok és népdalkörök találkozója. Felléptek: Pákozd, Vál, Alcsútdoboz, Seregélyes, Lovasberény falvak kicsinyei és nagyjai.

Pákozdi fiatal táncosok


Berobbanó sikert ért el minden résztvevő. Késő délután az Alba Regia Senior néptánccsoportja ropta a táncot és a Szedtevedte zenekar húzta a talpalávalót.

Igazán tartalmas, szép nap volt. Köszönet a szervezőknek és a résztvevőknek. Jövőre, ugyanitt találkozunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!