Nemzeti Kártya-program

3 órája

A balti országok tájékozódás helyett hazugsághadjáratba kezdtek Magyarországgal szemben

A balti országok a tájékozódás és a tények megismerése helyett hazugsághadjáratba kezdtek Magyarországgal szemben amiatt, hogy – sok más ország állampolgárai mellett – az orosz és a belorusz állampolgárok is bekerültek a Nemzeti Kártya-programba – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

MW

Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár első kézből adott tájékoztatást Észtország, Lettország és Litvánia nagykövetségeinek

Forrás: Facebook / Szijjártó Péter közösségi oldala

Fotó: Marton Kiraly

Szijjártó Péter azt írta: ez a döntés „a baltiak hazug állításaival szemben” semmilyen módon nem csökkenti a beutazó orosz és belorusz állampolgárok biztonsági ellenőrzésének szigorúságát.

Azért, hogy ezen országok vezetői is biztosan megismerhessék a tényeket, Sztáray Péter biztonságpolitikáért felelős államtitkár szerdán első kézből adott tájékoztatást Észtország, Lettország és Litvánia nagykövetségeinek

 – tudatta a miniszter.

Úgy fogalmazott: „Reméljük, a tények ismerete véget vet a hazugsághadjáratnak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában