A georgiai miniszterelnök szerint jövőre véget ér a háború – frissül

888. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Az ukrán nemzeti gárda 15. zászlóaljának katonája Leleka ukrán felderítő drónt visz a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen húzódó orosz front közelében 2024. július 29-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andrij Andrijenko

Cikkünk frissül!

A georgiai miniszterelnök szerint jövőre véget ér az orosz–ukrán háború

Irakli Kobakhidze georgiai miniszterelnök úgy véli, hogy jövőre véget ér az orosz–ukrán háború, és akkor újraindulhatnak a georgiai–amerikai kapcsolatok. Erről ír a RIA Novosztyi orosz hírügynökség

Szerinte a georgiai–amerikai kapcsolatok megújítása az Egyesült Államok kezében van, és Tbiliszi a kölcsönös lépésekre vár. A georgiai külföldi ügynöktörvényt az EU és az is USA bírálta. A Pentagon válaszul azt közölte, hogy az Egyesült Államok határozatlan időre elhalasztotta a közös hadgyakorlatokat a georgiaiakkal, amelyet ezekben a napokban kellett volna megtartani.

Kobahidze leszögezte, hogy a kapcsolatok újraindításához először elnökválasztást kell tartani az USA-ban, és véget kell vetni az Ukrajnában zajló háborúnak - írja a Magyar Nemzet.

Ez történt hétfőn:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában