Tusványos

2 órája

Orbán Viktor: a háború felfedi azt a valóságot, amiben élünk

„Ez a valóság nem volt látható és nem volt leírható eddig, de a háborús rakéták villanó fényénél azzá vált” – írta a kormányfő vasárnap a Facebook-oldalán.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2024. július 27-én

Forrás: Facebook/Orbán Viktor oldala

„Mint a Mátrix című filmben: a főhős előtt egy döntés áll, két bogyóból választhat, ha a kék bogyót nyeli le, akkor maradhat a látszatok világában, ha a piros bogyót, akkor megnézheti és leereszkedhet a valóságba”

– idézett Orbán Viktor szombati tusványosi beszédéből a Facebook-oldalán.

A miniszterelnök hangsúlyozta:

„A háború a mi piros bogyónk. A háború a maga könyörtelenségével elvisz bennünket egy új megfigyelőállásra, egy magaslesre, és onnan egy teljesen más, eddig nem ismert perspektívát ad. Ebben az igazi valóságban elvesztik az erejüket az ideológiák. Elvesztik az erejüket a statisztikai ügyeskedések. Elvesztik az erejüket a médiatorzítások, a politikusok taktikai füllentései, nincs többé relevanciája a széles körben elterjedt téveszméknek, sőt még az összeesküvés-elméleteknek sem, marad a pőre és brutális valóság.”

Orbán Viktor közölte:

Az igazság az, hogy az európai politika összeomlott. Európa ugyanis feladta a saját érdekeinek védelmét. Európa ma nem tesz mást, mint az USA demokrata-párti külpolitikáját követi feltétel nélkül, akár önsorsrontás árán is. A szankciók, amelyeket bevezettünk, alapvető európai érdekeket sértenek, fölviszik az energia árát és versenyképtelenné teszik az európai gazdaságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában