Magyar Péter

Tegnap, 7:16

Ez a sajtószabadság a Tisza Párt szerint

Kidobták az Index stábját Magyar Péter nyilvános rendezvényéről. Az incidens után a párt Sajtóosztálya levélben letiltotta a rendezvényen készült felvételek publikálását.

MW

Magyar Péter, a Tisza Párt EP-képviselője, a párt elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Purger Tamás

Augusztus 20-án Magyar Péter a Margit-szigeti nagyrétre hívta támogatóit egy Tisza Piknik nevű rendezvényre, amelyen az Index stábja is részt vett, hogy tudósítson a pártelnök ünnepi beszédéről. Az esemény során a riporter csapat „provokatív” kérdésekkel fordult a résztvevőkhöz, többek között arról érdeklődve, miért tartották fontosnak az eseményen való részvételt, és hogyan értékelik a Tisza Párt EP- és önkormányzati választásokon elért eredményeit – írja a Mandiner.

Nem sokkal a stáb érkezése után azonban a szervezők és a biztonsági őrök felszólították őket a távozásra, arra hivatkozva, hogy nem regisztráltak a rendezvényre. Később a Tisza Párt Sajtóosztálya névtelen levelet küldött az Indexnek, amelyben letiltották a rendezvényen készült felvételek publikálását, és elismerték, hogy a szerkesztőség számára nem küldtek meghívót a nyilvánosan meghirdetett eseményre.

A jelenetről készült videót itt tekintheti meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában